De website van Mooi Zuiddorpe heeft mede als doel om de bewoners van Zuiddorpe met elkaar te verbinden. Dat kunnen ondernemers met particulieren zijn, inwoners onderling, inwoners met de verenigingen, de verenigingen met ondernemers. En meer van die varianten.
 
De verenigingen blijken in den lande, en dus ook in Zuiddorpe, steeds meer last te hebben om leden langer aan zich te binden. De mensen hebben tegenwoordig zoveel verschillende soorten van ontspanning dat leden zich niet meer levenslang aan een vereniging willen binden. Laat staan als bestuurder of vrijwilliger.
 
Daarnaast weten we dat velen onder ons zich wel ad hoc/incidenteel willen inzetten om een vereniging te helpen. Ze willen geen deel uitmaken van een bestuur of zich een heel jaar te moeten binden aan de vereniging.
We denken hier een oplossing gevonden te hebben voor de continuïteit van de verenigingen/stichtingen.
 
Hier kunnen geïnteresseerden zich melden om zich beschikbaar te stellen om ad hoc hand- en spandiensten te verrichten voor de verenigingen/stichtingen.
 
Denk hierbij aan de volgende situaties:

  • Een handig iemand stelt zich (jaarlijks) beschikbaar om te helpen op de jaarlijkse klus dag van de schuttersvereniging. In 2015 stond deze gepland op 7 maart. Er wordt voor een kleine maar gezellige lunch gezorgd.
  • Anderen stellen zich beschikbaar om (jaarlijks) tijdens de koers en of Dikke Banden Race tijdens de kermiskoers als verkeersregelaar ‘te vlaggen’. Inspanning is dan vooraf een computer instructie te volgen met mini examen van een half uur. Vervolgens tijdens de koers gedurende een 2-3 uur opgesteld staan om de veiligheid voor de wielrenners en verkeersdeelnemers te zorgen. Daarna een paar consumpties nuttigen en na kletsen. Altijd gezellig.
  • Je kunt ook een jaarvergunning Verkeersregelaar behalen zodat je het gehele jaar evenementen kunt ondersteunen in heel Nederland. Sommigen worden zelfs betaald.
  • Anderen vinden het leuk om een middag/dag/avond/weekend te helpen in de bediening tijdens de Boekweitfeesten.
  • Weer anderen vinden het wellicht leuk om een Bonte avond of Tussen schuur en kerk te organiseren in en in de omgeving van ons gemeenschapshuis ‘t Kaaike.

Zo zijn er voor elke vereniging wel activiteiten te bedenken waar vrijwilligers hand- en spandiensten kunnen verrichten.
 
We nodigen de verenigingen dan ook van harte uit om hun oproep hier te plaatsen.
 
Aspirant vrijwilligers kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kenbaar maken dat ze zich in principe ad hoc beschikbaar stellen. Geef daarbij aan waar je interesses met name liggen.
De namen, telefoonnummers, e-mail adres en kern info zullen we dan op deze pagina publiceren. De verenigingen en Stichtingen kunnen dan contact met jullie opnemen. Jullie bepalen dan uiteraard zelf of je er aan mee kunt/wilt werken of niet. Vrijheid – blijheid.
 
Geef je het een kans? Schrijf je nu in!